Vijesti iz Vlade

Protojerej Srpske pravoslavne crkve posjetio premijera Tuzlanskog kantona

 

Obnova porušenog hrama Srpske pravoslavne crkve u naselju Požarnica u Tuzli bila je glavna tema današnjeg razgovora premijera Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića sa starješinom sabornog tuzlanskog hrama, protojerej-stavroforom Milanom Topićem.

 


Kako je istaknuto radi se o hramu koji je porušen 1994. godine i jedinom koji do danas nije obnovljen.

 

SPC


Premijer Umihanić je protojereja Topića upoznao sa aktivnostima koje provodi Vlada Tuzlanskog kantona i sredstvima koja se u toku ove godine planiraju dodijeliti kao podrška vjerskim zajednicama.


Također, Premijer je istakao spremnost da Vlada pomogne obnovu Hrama, ali da bi zbog obima troškova za obnovu hrama bilo uputno naći više izvora finansiranja. „Dobro je da danas o ovome razgovaramo, tako da prilikom izrade Budžeta za 2015.godinu možemo planirati izdvajanje sredstava za podršku ovim kapitalnim projektima" rekao je premijer Umihanić.

Također, ovom prilikom je istaknuta zahvalnost na saradnji i pozitivnom odnosu koji vlasti u Tuzli imaju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv

 

Vi ste ovdje: Početna Vlada Rad Vlade Aktivnosti Protojerej Srpske pravoslavne crkve posjetio premijera Tuzlanskog kantona