Ministar Duraković posjetio Institut za zavarivanje Tuzla

Upoznavanje sa dosadašnjim poslovnim rezultatima rada i aktivnostima planiranim u narednom periodu bila je povod za jučerašnju posjetu ministra privrede Edina Durakovića Institutu za zavarivanje d.o.o. Tuzla.

Opširnije...

Proglašeni pobjednici takmičenja „Navike promijeni, školu opremi“

Dana 19.05.2022. godine, u Srednjoj školi Antuna Matije Reljkovića u Slavonskom Brodu (R. Hrvatska), održana je svečana ceremonija proglašenja pobjednika natjecanja „Navike promijeni, školu opremi"koje je u protekla četiri mjeseca održano u Tuzlanskom kantonu (BiH) i Brodsko-posavskoj županiji (RH), a u cilju promocije energetske efikasnosti i kreiranja stvarnih ušteda energije u osnovnim i srednjim školama.

Opširnije...

Održan okrugli sto „Realizacija majstorskog ispita na osnovu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBiH“ u okviru 11. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta Grapos – Expo 2022

U okviru 11. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „Grapos – Expo 2022" u Gračanici je 17.05.2022. godine održan okrugli sto na temu „Realizacija majstorskog ispita na osnovu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBiH" u organizaciji Obrtničke komore Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Održan prvi dio obuke o upravljanju energijom

U periodu od 10. do 12. maja 2022. godine, u Tuzli je održana obuka o upravljanju energijom za uposlenike škola koje već jesu ili će biti energetski obnovljene u okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih ICT škola – PAMETNE ŠKOLE 2".

Opširnije...

Osnovano Udruženje italijanskih privrednika u BiH

Svečanim prijemom koji je održan u sarajevskom hotelu Radon Plaza zvanično je započelo sa radom Udruženje italijanskih privrednika u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj praćenje svih kretanja vezanih za ekonomske pokazatelje između BiH i Italije, umrežavanje bh. i italijanskih kompanija, te pomoć italijanskim investitorima u BiH.

Opširnije...

Objavljen javni natječaj za financiranje programa i projekata iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da je Federalnoministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo Javni natječaj za financiranje programa i projekata iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15