Do pomoći putem zapisnika štabova CZ

Sagledavanje stanja i posljedica elementarnih nepogoda među boračkom populacijom te mogućnost da zajedničkim djelovanjem pomognu u rješavanju stambenih potreba bila je tema sastanka koji je održao ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, Zudin Mahmutović sa predsjednicima kantonalnih boračkih saveza i udruženja i pomoćnicima općinskih načelnika za boračko invalidsku zaštitu. Tom prilikom dogovoreno je da se na području svih općina TK sačine spiskovi boraca i članova njihovih porodica koji su usljed elementarnih nepogoda ostali bez stambenih objekata.

Jedno od privremenih rješenja, dogovoreno je ovom prilikom, je i poziv načelnicima općina da u napuštene kolektivne centre smjeste porodice koje su zbog poplava i klizišta ostale bez domova. Također je zaključeno da će biti formirano koordinaciono tijelo koje će razmatrati zahtjeve za pomoć borcima i članovima njihovih porodica te da će osnov za dalje pružanje pomoći putem Ministarstva za boračka pitanja TK biti zapisnici opštinskih štabova civilne zaštite o procjenjenoj šteti na ugroženim stambenim objektima boraca i članova njihovih porodica.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15