Obilježavanje značajnih događaja uz potporu TK

Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za participaciju u troškovima organizovanja sportskih takmičenja i manifestacija upriličeno je u Ministarstvu za boračka pitanja TK nakon provedenog javnog poziva. Radi se o značajnim datumima, događajima i ličnostima koji su utvrđeni Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona o utvrđivanju značajnih događaja, datuma i ličnosti za Tuzlanski kanton.

manif mbp 18052015Od 20 značajnih datuma, događaja i ličnosti, utvrđenih Odlukom ugovori su potpisani za 18 datuma, događaja i ličnosti.
Ugovore sa ministrom za boračka pitanja Tuzlankog kantona, potpisali su predstavnici kantonalnih i općinskih boračkih saveza među kojima su Savez organizacija porodica šehida –poginulih boraca TK, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja TK,Savez udruga obitelji poginulih i nestalih u domovinskom ratu HVO TK, Savez antifašista boraca narodnooslobodilačkog rata TK i Savez boraca patriotske lige TK. Ugovore su također potpisali i Savez boračkih organizacija općine Gradačac,Organizacija demobilisanih boraca općine Sapna, Organizacija demobilisanih boraca općine Teočak, Organizacija demobilisanih boraca opštine Vlasenica, Organizacija porodica šehida-poginulih boraca opštine Srebrenica, Organizacija ratnih vojnih invalida općine Čelić i UG demobilisanih policajaca 1992-1995. „Manevarac" Tuzla.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15