Razgovor o rješavanju pojedinačnih problema boračke populacije

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević posjetio je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona. U razgovorima je posebna pažnja bila posvećena provođenju Zakona o dopunskim pravima, za koje je u budžetu Tuzlanskog kantona predviđeno 8,5 miliona KM.

sb mbp 19052015U okviru ovog iznosa, predviđeno je oko 800.000 KM kreditnih beskamatnih sredstava namijenjenih zapošljavanju demobilisanih boraca.
Tokom sastanka razmatrano je i rješavanje stambenih problema za tri najugroženije boračke porodice na području Tuzlanskog kantona, a očekuje se da će udruživanjem kantonalnih i federalnih sredstava ova pitanja biti riješena.
Također je razgovarano i o načinu utvrđivanja liste značajnih datuma koji se obilježavaju na kantonalnom i federalnom nivou. Ministri Bukvarević i Skopljak podcrtali su izuzetno dobru svakodnevnu saradnju Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata kada je u pitanju rješavanje pojedinačnih i općih problema.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15