Radni sastanak sa volonterima

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i Službe za zapošljavanje TK danas je održan radni sastanak sa 215 volontera koji su ušli na Konačnu listu kandidata za obavljanje volonterskog staža. Na sastanaku su kandidati bili upoznati sa detaljima budućeg angažmana po Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica.

mpb 140815Sastanku je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić koji je naglasio da je 215 pripravnika volontera uključeno u projekat Ministarstva za koji je ove godine planirano 800 hiljada KM. „One obaveze koje stvorimo mi ćemo i ispuniti a ovim činom omogućujemo da ovi mladi ljudi odrade pripravnički staž kod privrednih društava. Mi smo već završili jedan projekat stipendiranja, ovo je drugi projekat kojim pokazujemo nastavak društvene odgovornosti ove Vlade, a obaveze koje imamo prema ovim ljudima mi ćemo 100 posto ispuniti u planiranom roku“, rekao je premijer Gutić.

Pozdravljajući prisutne volontere resorni ministar Fahrudin Skopljak rekao je da je uvjeren da u prepunoj sali BKC trenutno skoncentrisana najveća pamet Tuzlanskog kantona i još jednom pozvao poslodavce TK da se prijave za učešće u IV Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica. „Njima je u interesu da učestvuju jer dobijaju mlade ljude besplatno na godinu dana“, rekao je, ovom prilikom, ministar Skopljak.

 


Odjeljenje za informisanje

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15