Objavljene preliminarne liste stipendista

Ministarstvo za boračka pitanja je na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona objavilo preliminarne rang liste učenika i studenata za dodjelu stipendija za školsku 2015/2016. godinu.

Na listi se nalazi 916 učenika od čega kandidati do 877. mjesta privremeno ispunjavaju uslove za dodjelu stipendija za ovu školsku godinu, a konačan redoslijed kandidata bit će objavljen na Konačnoj rang listi nakon razmatranja prigovora.
Preliminarna lista studenata obuhvata ukupno 730 aplikanata koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije s tim što kandidati do 704. mjesta privremeno ispunjavaju uslove za dodjelu stipendija za studijsku 2015/2016. godinu do objave konačnog redoslijeda, po okončanju prigovora.
Početkom februara Ministarstvo je objavilo konkurse za dodjelu stipendija učenicima i redovnim studentima dodiplomskog studija koji su pripadnici boraca ili članovi njihove porodice za studij u školskoj 2015/2016 godini. Pravo na dodjelu stipendija po ovim konkursima imaju osobe, odnosno dijeca poginulog, umrlog i nestalog branioca, ratnog vojnog invalida, dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja i demobilisanog branioca ukoliko redovno pohađaju srednju školu ili imaju status redovnog studenta / studenta za vlastite potrebe dodiplomskog studija.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15