Sufinansiranje 4 spomen obilježja

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Enes Gegić potpisao je danas ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova izgradnje četiri spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine. Pravo na dodjelu sredstava, nakon raspisanog javnog poziva u cilju prikupljanja prijava, ostvarile su Općina Sapna, Mjesna zajednica Poljice Gornje - općina Lukavac, Mjesna zajednica Sniježnica - općina Teočak i Udruga veterana i dragovoljaca domovinskog rata HVO-a.

suf spomobilj mbp„Cilj nam je da se na cijelom području TK obilježe i postave spomenici kako bi buduće generacije imale podsjetnik šta se na ovim prostorima događalo u toku agresije od '92. do '95. godine", rekao je ovom prilikom ministar Gegić dodavši da je u posljednjih 14 godina Vlada TK za izgradnju centralnih spomenika izdvojila više od milion KM.
Općini Sapna, koja do sada još nije izgradila centralno spomen obilježje, odobrena su novčana sredstva u iznosu 40.000 KM. Riječ je o jedinstvenom objektu na području TK, rekao je ovom prilikom načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović, te dodao da je vrijednost projekta 170 000 KM te da Općina i pored pomoći sa federalnog nivoa ne bi mogla sama realizovati ovaj projekat.
Zahvalnost resornom kantonalnom mnistarstvu ovom je prilikom iskazao i predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata HVO-a Zoran Ivanović, koja je također aplicirala za dio sredstava za izgradnju spomenika u Bistarcu Donjem, vrijednom 37 000 KM.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna