Predstavnici HHC-a posjetili Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak

Razmjenjena su iskustva o procesu razvoja otvorenih usluga u Domu: Prihvatilište za djecu, Materinski dom, Centar za savjetovanje i edukaciju sa Mobilnim timom, te Dnevni centar bili su razlog za današnji sastanak predstavnika Hope and Homes for Children u BIH i ministrice za rad, socijalnu politiku i povratak Sandre Memić.

HHC min RSPP 05 07 2018Ministrica je iskazala zadovoljstvo dosadašnjim partnerskim odnosom HHC-a i spremnošću partnera da zajednički nastave podršku procesu transformacije. Na sastanku su tematizovani izazovi koji predstoje u samom procesu reforme sistema zaštite djece bez roditeljskog staranja, te je zaključeno da će se nastaviti zajedničke aktivnosti na obezbjeđenju prostora za Mali porodični dom, za što se očekuje i podrška šire društvene zajednice. Također, je tematizovan problem smještaja djece u institucije mlađe od 3 godine, shodno Konvenciji o pravima djeteta, a što i usporava reformske procese. Zaključeno je da će Ministarstvo poduzeti mjere u cilju iznalaženja mogućnosti za zaštitu prava djece za život u porodičnom okruženju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna