U Srebreniku obilježena 28. godišnjica od prvih žrtava agresije na BiH

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona u čijem su sastavu bili ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić, ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac prisustvovali su današnjem obilježavanju godišnjice pogibije prvih žrtava rata 1992-1995. sa područja općine Srebrenik.

TinjaNa komemoraciji u organizaciji Doma zdavlja Srebrenik, čiji su uposlenici Bego Kešetović, Jasmin Sofić i Nail Bjelić ubijeni u sanitetskom vozilu 1992. godine, ministar Kulaglić je obraćajući se prisutnima istaknuo da je namjera odati počast i prisjetiti se nevino stradalih zdravstvenih radnika koji su u želji da pomognu i izvrše misiju heroja u bijelom bili beskrupulozno ubijeni. "Dobro je da smo otvorili ovu priču i izrazili saučešće porodicama te im kazali da nisu zaboravljeni i da ćemo sve uraditi da se mjesto pogibije na dostojanstven način obilježi te da svake godine uputimo poruku da se takve stvari ne bi trebale dešavati. Pravila ratovanja su da oni koji nose crveni križ moraju imati poseban tretman i ne smiju biti napadani", kazao je ovom prilikom ministar Kulaglić.
Kao podsjetnik na tri uposlenika JZU Dom zdravlja Srebrenik 1992. godine koji su stradali su spašavajući tuđe živote početkom ratnih dešavanja na ovim prostorima položeno je cvijeće na Centralnom spomen obilježju poginulim borcima 1942-1945. godina, Orlovoj Klisuri te postavljen kamen temeljac u vidu spomen ploče u centru Tinje.

 

Image-2
Image-1

 

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna