Organizacioni odbor utvrdio Program obilježavanja Dana II korpusa ARBiH


Na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine utvrđen je Program obilježavanja ovog značajnog događaja u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona.

10092021-OO Dan KorpusaKoodinirajući današnji sastanak, ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović kazao je da će resorno ministarstvo biti maksimalno uključeno i da će podržati obilježavanje godišnjice.

Ponovno je naglašena važnost prezentacije uloge i sistemskog organizovanja jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Ovogodišnje obilježavanje godišnjice Korpusa u vjerskom dijelu objedinit će angažman Muftijstva tuzlanskog, Pravoslavne i Katoličke crkve na području TK. Njima će se uputiti poziv da održe pomen i sjećanje na sve poginule pripadnike 2. Korpusa ARBiH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.

Program obuhvata i sportska takmičenja u streljaštvu, šahu, posjetu delegacija Organizacionog odbora Memorijalnom centru „Kovači" i polaganje cvijeća na mezar prvog predsjednika Alije Izetbegovića, mezarjima Memići u Kalesiji i Veljaci u Bratuncu, te Memorijalnom centru Potočari, spomen obilježju Husino, mezarju Rahić i sentralnom spomen obilježju u Brčkom.
Pored brojnih sadržaja koji će biti emitovani ovim povodom u programu Radio televizije Tuzlanskog kantona, na sam Dan II korpusa, 29. septembra, u BKC-u Tuzla bit će održana svečana akademija. Svečanoj akademiji prisustvovati će, shodno naredbi Kriznog štaba, ograničen broj učesnika, a ovom prigodom uz kulturno zabavni program, pročitat će se prigodan referat u povodu obilježavanja 29.godišnjice II Korpusa Armije RBiH, a takmičarima će biti uručene osvojene nagrade.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15