Vlada TK ove godine izdvojila više sredstava za stipendije studentima i učenicima iz reda branilačke populacije

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona raspisalo je javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima i učenicima iz reda branilačke populacije TK za studijsku odnosno školsku 2021/2022 godinu. Konkurs je otvoren do 8. februara a sve pojedinosti moguće je pronaći na web stranici Vlade TK.


Ministar za boračka pitanja naglasio je da je Vlada Tuzlanskog kantona u ovoj godini znatno povećala iznose iznos za ove namjenu. Prošle je godine Vlada TK putem resornog ministarstva za stipendije dodijelila ukupno 1.463.000 KM a pravo na stipendije je ostvarilo 1013 učenika i 680 studenata.

„U ovoj je godini došlo do povećanja iznosa za 507.000 KM", kazao je ovim povodom ministar Ahmetović naglasivši, „da je ove godine planirano dodijeliti stipendije za 1555 učenika u ukupnom iznosu od 950.000 KM i 755 studentskih stipendija u iznosu većem od milion KM".

Ukupna sredstva predviđena za stipendije u '22. godini su1.970.000 KM što predstavlja velik doprinos Vlade TK i resornog ministarstva, prije svega u pogledu razumijevanja potreba branilačke populacije i unaprjeđenja njihovog statusa, naglasio je resorni ministar.

„Značajno je napomenuti da će doći do povećanja stipendija u odnosu na prethodnu godinu. Ove godine će za učenike srednje škole biti dodijeljena stipendija u 9 rata po 100 KM dok će studenti dobiti stipendije u mjesečnom iznosu od 150 KM tokom devet mjeseci. Moram istaknuti da ćemo ove stipendije pokušati isplatiti do početka naredne školske i studijske godine", kazao je ministar Ahmetović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15