Uskoro isplata naknada majkama porodiljama

S obzirom da je nedavno usklađivanje kantonalnog sa federalnim zakonom uzrokovalo razlike u načinu obračuna i isplate prava na dodatnu novčanu pomoć nezaposlenim majkama porodiljama, te propisalo i novu proceduru i donošenje novih rješenja u centrima za socijalni rad, došlo je do određenog kašnjenja u isplati dijela ove vrste naknada.

mrspp-21 250 153Ovim putem Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak obavještava građane, prije svih korisnike ovog prava, da su već poduzete sve radnje kako bi se ispoštovale sve zakonske procedure i što prije počelo sa isplatom, a Vlada Tuzlanskog kantona je prošle sedmice donijela i odluke o visini dodatne novčane pomoći za nezaposlenu porodilju i visini dodatne novčane pomoći zaposlenoj majci porodilji.
Ministarstvo je trenutno u završnoj fazi ove procedure i u veoma kratkom roku centrima za socijalni rad će biti omogućeno uvođenje korisnika u prava.
Centrima za socijalni rad je upućena i informacija da po ovim pravima djeluju urgentno, te da u što kraćem roku Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak TK dostave spiskove za isplatu.
S tim u vezi sve korisnike, uz uvjeravanje da niko neće biti oštećen, te da će sve naknade uredno dobiti na svoje račune, molimo za razumijevanje i strpljenje.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv