Prijem za akademika Nedžada Salkovića

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović upriličio je prijem za Nedžada Salkovića povodom nedavnog članstva u Evropsku akademiju nauka.

ns prjmeČlanstvo sa zvanjem akademika, u odjelu umjetnosti, Evropske akademije nauka, dodijeljeno je Nedžadu Salkoviću, koji važi za lidera sevdalinke na ovim prostorima. Šest decenija uspješnog umjetničkog rada ovog vrsnog interpretatora sevdalinke, Evropska akademija nauka, je prepoznala, te ovim priznanjem to potvrdila i time krunisala dosadašnji rad ovog umjetnika.
Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Zlatan Muratović izrazio je zadovoljstvo i istakao da je čast i zadovoljstvo da Kanton ima jednog takvog umjetnika, koji je kroz svoj dugogodišnji rad promovisao sevdalinku na našim prostorima. Ministar je ovom prilikom kazao: „Prepoznali su značaj, koji je ovaj umjetnik ostavio kroz višedecenijski rad. Ovo je samo mali doprinos Ministarstva da ovim prijemom potvrdimo veličinu ovog čovjeka."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna