Posjet resornog ministra školama na području grada Živinice

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je danas Područnu škole Priluk i Mješovitu srednju školu Živinice u cilju sagledavanja realizacije kapitalnih ulaganja.

20122022-mon-osPosjetu odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Živinice počeo je u Područnoj školi Priluk gdje je završena izgradnja sportskog poligona u vrijednosti od oko 50 hiljada KM.
„Jedan od ciljeva posjete", prema riječima ministra Omerovića jeste, „ i da vidimo na koji način su realizirana sredstva iz kapitalnih izdataka koje je Vlada Tuzlanskog kantona odobrila. Ovdje je izgrađen poligon za potrebe škole a Mješovitu srednju školu Živinice smo djelimično „utoplili" s obzirom da je zima i da je neophodno da učenici imaju adekvatne uslove za rad", kazao je ministar Omerović.
Za „utopljavanje" MSŠ Živinice izdvojeno je oko 70.000 KM.


„Današnja posjeta bila je prilika i za upoznavanje sa odgojno-obrazovnim procesom, s obzirom da se privodi polugodište kraju. U Mješovitoj srednjoj školi Živinice ćemo poseban akcenat posjete staviti na stručno obrazovanje s obzirom da sa nekoliko međunarodnih partnera provodimo određene projekte u vezi sa stručnim obrazovanjem", kazao je ministar Omerović.


Vlada Tuzlanskog kantona je putem Ministarstva obrazovanja i nauke u toku ove godine za rekonstrukciju svih institucija, od osnovnog do visokog obrazovanja izdvojila oko 4,7 miliona KM ne uračunavši u taj iznos sredstva za izgradnju muzičke škole u Tuzli. Sredstva su bila usmjeravana na prioritete koji su bili kandidovani od svake pojedine obrazovne institucije.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv