Prijem za nagrađene učenike

Kako bi i lično zahvalio nagrađenima na uloženom trudu i reprezentativnom predstavljanju Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine danas je ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović upriličio prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na međunarodnim, državnim i federalnim takmičenjima osvojili u pojedinačnoj konkurenciji neko od prva tri mjesta.

26122022-mon-prijem„Danas organiziramo prijem za 21 učenika koji su u pojedinačnim kategorijama ostvarili plasmane od prvog do trećeg mjesta na federalnim državnim i međunarodnim takmičenjima. Pored priznanja učenicima ćemo uručiti i jednokratne novčane nagrade", kazao je ovom prilikom ministar Omerović naglasivši da je: „veoma važno da učenicima pokažemo da ih uvažavamo, da uvažavamo njihov trud, doprinos koji sad daju i doprinos koji će u budućnosti dati bosansko-hercegovačkom društvu."


Današnje druženje proteklo je u motivirajućoj atmosferi a nagrađeni učenici nisu krili zadovoljstvo što je primijećen njegov trud.
Jedan od njih je i Anel Salihbašić, učenik devetog razreda OŠ „Lukavac" koji je osvojio treće mjesto na federalnom takmičenju iz matematike, fizike i informatike.


Asja Avdić učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek" u Tuzli osvojila je na federalnom takmičenju sa prijateljicom Mijom u disciplini klavirski duo specijalnu nagradu – 100 bodova te treću nagradu u disciplini klavir - solo na Memorijalu Matusja Blum.
„Mnogo mi ovo znači", kazala je Asja Avdić. „U državi smo koja nekad zanemari naše uspjehe i itekako nam znači to da u neku ruku budemo i nagrađeni i sa osmjehom pogledani. Lijepo je da ste priznati i da se vaš rad cijeni", kazala je ova talentirana učenica.
Ministarstvu se ovom prilikom na ukazanoj podršci zahvalio učenik Muhamed Numanović koji pohađa drugi razred Behram-begove medrese u Tuzli. Numanović je do sada učestvovao na bojnim takmičenjima iz oblasti fizike te se plasirao na Međunarodnu olimpijadu iz fizike kao najmlađi učesnik iz Bosne i Hercegovine gdje je osvojio olimpijsku medalju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv