Uspostavljanje prekogranične saradnje sa Audiovizuelnim centrom i tvrtkom 4Film iz Zagreba

 

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović sa pomoćnicom za kulturu Amelom Mehmedović i predsjednikom Savjeta za kulturu Elmirom Krivalićem obavila je službenu posjetu Zagrebu, gdje je održan radni sastanak sa Chriom Marchicem ravnateljem Hrvatskog audiovizuelnog centra i Anitom Juka, producenticom u tvrtki ,,4 Film produkcije."

Opširnije...

Zajedničkim snagama ka tituli Evropske prijestolnice mladih 2025-26.

 

Na 2. samitu mladih 2022. godine čiji je cilj da Tuzla i Tuzlanski kanton pripreme i predaju kandidaturu za titulu Europske prijestolnice mladih 2025-26. aktivno je učestvovala i ministrica za kulturu, sport i mlade TK Ivana Mijatović. Samit je nastavak projekta Festivala mladih koji u gradovima i općinama TK od avgusta okuplja organizacije, institucije, pojedince, različite nivoe vlasti i privatni sektor oko ideje razvoja svih uslova za život i ostanak mladih u TK i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona raspisalo je Javni poziv za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata za 2022. godinu.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2022. godinu za projekte sportske infrastrukture u ukupnom iznosu od 1.400.000 KM, od čega se na kapitalne transfere drugim nivoima vlasti i fondovima odnosi 650.000 KM, na kapitalne transfere neprofitnim organizacijama 500.000 KM i na kapitalne transfere javnim preduzećima 250.000 KM.


Sredstva se dodjeljuju jedinicama lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona, javnim ustanovama i javnim preduzećima u oblasti sporta, sportskim klubovima i sportskim klubovima osoba sa invaliditetom za namjene sufinansiranja rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata na području Tuzlanskog kantona u cilju ostvarivanja javnog interesa u sportu kroz podsticanje i obezbjeđenje uslova za obavljanje i razvoj sportskih djelatnosti.


Javni poziv ostaje otvoren do 11.11.2022. godine i biće objavljen na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona (www.vladatk.gov.ba) i web stranici Ministarstva (www.mksmtk.gov.ba).

 

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U IMPAKT INKUBATORU POSLOVNIH IDEJA TUZLA


Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona obavještava sve mlade sa područja Grada Tuzla da je 20.10.2022. godine objavljen Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Tuzlanskog kantona – Grad Tuzla.

Javni poziv objavljen je u okviru sveobuhvatnog programa podrške razvoju poduzetništva mladih „IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona" kojeg sprovode Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijska fondacija Impakt, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona te 10 jedinica lokalne samouprave Tuzlanskog kantona: Tuzla, Gračanica, Lukavac, Banovići, Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Kladanj, Teočak i Sapna.

Opširnije...

Ministrica Mijatović primila nositeljicu dvije svjetske medalje Krešić

Povodom osvajanja dvije svjetske medalje ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović upriličila je prijem za mladu reprezentativku Stefani Krešić.

Opširnije...

Otvoren poziv za dostavu prijava za aktivnosti koje će se održati u saradnji sa Evropskim omladinskim centrima

 

Evropski upravni odbor za mlade (CDEJ) objavio je poziv za dostavu prijava za aktivnosti koje će se održati u saradnji sa Evropskim omladinskim centrima u 2. semestru 2023. godine kao dio programa „Mladi za demokratiju".

Opširnije...

Poziv svim institucijama i organizacijama za dostavljanje podataka o implemetaciji projekata koji su planirani Strategijom prema mladima 2020.-2024. godine

 

Na osnovu Zakona o razvojnom planiranju i upravljanjem razvojem u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" broj: 32/17), i podzakonskih akata koji su proizašli iz navedenog zakona, a u svrhu identifikacije, planiranja aktivnosti i realizacije projekata koji proizilaze iz Strategije prema mladima Tuzlanskog kantona 2020-2024.

Ministarstvo je izradilo tabelarni pregled projekata koji su planirani Strategijom prema mladima 2020.-2024. godine, a koji se odnose na projekte iz 2020. i 2021. godine, u okviru čega je potrebno navesti pojedinosti o projektima i koliko je sredstava planirano za njihovu realizaciju, a koliko je izvršeno. Projekti za izvršenje u 2020. i projekti za izvršenje u 2021. godini su raspoređeni prema sheetovima unutar excel dokumenta. Također, u tabeli se nalazi rubrika za projekte koji nisu predviđeni Strategijom, te ukoliko ima takvih potrebno ih je opisati i unijeti iznos planiranih sredstava u rubrike predviđene za to.

Molimo sve institucije, organizacije i druga pravna lica koji su u 2020. i u 2021.godini implementirali projekte koji su uticali na poboljšanje stanja u oblasti mladih i na realizaciju mjera usmjerenih ka ispunjenu strateških ciljeva da preuzmu dokument u prilogu, da isti popune i da ga popunjenog proslijede na e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , kako bi Ministarstvo izradilo izvještaj o realizovanim projektima u 2020. i 2021. godini. Rok za dostavljanje podataka je 30.10.2022.godine.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15