EBRD POKRENULA FOND ZA FINANSIRANJE ODRŽIVE ENERGIJE NA ZAPADNOM BALKANU II

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokrenula je Fond za finansiranje održive energije na Zapadnom Balkanu II (WeBSEFF II) kako bi se investiranjem u energetsku efikasnost i obnovljive izvore unaprijedila ponuda energije u regionu.

Fond od 75 mil EUR pokriva BiH, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Hrvatsku. WeBSEFF II će pratiti bespovratna sredstva u visini 11,5 mil EUR koja će obezbijediti Evropska unija za programe tehničke saradnje i investicionih podsticaja za primaoce zajmova.

11072013 VTK

Zajmove iz novog programa moći će da traže kompanije iz privatnog sektora, energetske uslužne kompanije, lokalne samouprave i nadležni za obnovu zgrada u javnom vlasništvu.

Evropska banka za obnovu i razvoj osnovana je 1991. godine za finansiranje strukturnih projekata u zemljama Srednje i Istočne Evrope, u cilju podrške njihovoj tranziciji ka tržišnoj ekonomiji. U okviru svih svojih aktivnosti, EBRD promoviše ekološki snažan i održiv razvoj.

EBRD se u 2011. i 2012. godini fokusirala na finansiranje investicija u privatnom sektoru, posebno u izvozno-orijentisanom agro-poslovnom sektoru i industrijskim preduzećima, investicijama u energetsku efikasnost i pružanje podrške finansijskom posredništvu.

Više informacija o pokrenutom Fondu EBRD-a možete pročitati na linku:  http://www.ekapija.com/website/bih/page/753758/EBRD-pokrenula-Fond-za-finansiranje-odr%C5%BEive-energije-na-Zapadnom-Balkanu-II, a o ranijim aktivnostima EBRD-a u Bosni i Hercegovini možete se informisati na web stranici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i to na sljedećim linkovima:

 http://www.ebrd.com/pages/country/bosniaandherzegovina.shtml

 http://www.ebrd.com/saf/search.html?type=project&country=Bosnia%20and%20Herzegovina 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna