ODRŽAN OKRUGLI STO O TEMI „PRIPREMA PROIZVOĐAČA I PRERAĐIVAČA HRANE MSP SEKTORA U OPĆINAMA TUZLANSKOG KANTONA ZA IZVOZ PROIZVODA U EU“

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je održalo je okrugli sto o temi "Priprema proizvođača i prerađivača hrane sektora malih i srednjih preduzeća u općinama Tuzlanskog kantona za izvoz proizvoda u EU".

collage

Ovom prilikom ministar razvoja i poduzetništva u Vladi TK, Petar Simić istaknuo je značaj održavanja okruglog stola za proizvođače i prerađivače hrane prilikom pripreme za izvoz proizvoda na tržište EU. Cilj okruglog stola bilo je upoznavanje proizvođača i prerađivača hrane sa aktivnostima pripreme za izvoz proizvoda u Evropsku uniju. Kroz diskusiju sa učesnicima utvrđen je pregled svih potrebnih aktivnosti, adresirani problemi i doneseni zaključci koji će biti upućeni institucijama koje mogu pružiti adekvatnu pomoć u pripremama sa krajnjim ciljem plasiranja proizvoda u Evropsku uniju.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici privrednika proizvođača i prerađivača hrane iz svih općina Tuzlanskog kantona, te predstavnici nekoliko institucija i organizacija s područja TK i BiH, među kojima su bili predstavnici Kantonalne privredne komore Tuzla, USAID Farme, Kancelarije za veterinarstvo BiH, Poljoprivrednog zavoda Tuzla, Udruženja poljoprivrednika, Veterinarske komore FBiH, Udruženja za razvoj NERDA, Udruženja potrošača Tuzla i predstavnici Ureda za carine Uprave za indirektno oporezivanje iz Banja Luke. Od privrednika proizvođača i prerađivača hrane s područja Tuzlanskog kantona okruglom stolu su prisusustvovali predstavnici Menproma, Solidmeda, Melki d.o.o., Baš group-e Tuzla, PMG-VIP Gradačac, Kotex-derma iz Tuzle, Agroprometa, Kornišona, Velagić Gračanke i drugi.

Predavači na Okruglom stolu su bili Suad Selimović u ime Kantonalne privredne komore Tuzla, Rada Svitlica i dr. Midhat Glavić kao predstavnici USAID projekta Farma iz Sarajeva te Slobodanka Čekić iz Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna