VLADA TUZLANSKOG KANTONA UNAPREĐUJE POSLOVNI AMBIJENT – OBJAVLJENE LISTE INVESTICIONIH PODSTICAJA I TESTNI ELEKTRONSKI REGISTAR ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA

U okviru Projekta „Unapređenje poslovnog ambijenta na Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija" kojeg Vlada Tuzlanskog kantona provodi u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) objavljena je lista investicionih podsticaja i testni registar administrativnih postupaka na web stranici www.vladatk.kim.ba.


Lista investicionih podsticaja sadrži detaljan popis svih fiskalnih i nefiskalnih podsticaja za jačanje konkurentnosti domaćih i stranih investitora na kantonalnom nivou. Testni elektronski registar administrativnih postupaka u nadležnosti organa uprave TK sačinjava 249 administrativnih postupaka koji se provode na nivou Kantona, a samim objavljivanjem navedenog registra pružaju se relevantne informacije o administrativnim postupcimaza sve zainteresovane strane. Nakon usvajanja odgovarajućih akata, finalna verzija registra će biti dostupna na web stranici Vlade TK.
Cilj Projekta „Unapređenje poslovnog ambijenta na Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija" je sistematsko unapređenje regulatornog i institucionalnog okvira na području Tuzlanskog kantona kako bi se stvorilo povoljno poslovno okruženje za domaće i inostrane investitore.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna