RASPISAN POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA IZ PROGRAMA CHALLENGE

Kako je ranije najavljeno, Ambasada Kraljevine Švedske u BiH je raspisala poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za dodjelu grantova iz programa Challenge, u sklopu kojeg će bosansko-hercegovačka preduzeća koja su u fazi razvoja i širenja moći aplicirati za finansijku podršku za realizaciiju svojih poslovnih ideja. Program podrazumijeva sufinansiranje projektnih prijedloga do 50% od vrijednosti ulaganja u novi projekt, a maksimalan iznos grant sredstava je 30.000 EUR. Osnovni cilj „Challenge" fonda je podsticanje razvoja novih preduzeća, transfer tehnologije, kao i promocija inovacija u BiH.


Grantovi će omogućiti preduzećima priliku da implementiraju inovativne i komercijalno održive poslovne poduhvate u BiH. Osnovni preduslov je da se finansirani projekt mora odvijati u BiH ili biti povezan s BiH, a firma i/ili osoba koja aplicira mora imati izmirene sve obaveze prema državi. Investicije pokrenute prije podnošenja aplikacije ne mogu biti finansirane ovim grantom.
Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na linku http://challenge.ba/apply/, će biti uzete u obzir, dok se printane aplikacije ili aplikacije poslane mail-om neće razmatrati. Aplikacija mora biti popunjena na engleskom jeziku i mora biti dostavljena najkasnije 30. novembra 2013. godine.
Više informacija vezano za Javni poziv možete naći na web stranici www.challenge.ba

TheChallenge-300x114

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15