ODRŽAN SEMINAR O POSTAVLJANJU CE ZNAKA - USKLAĐENOSTI SA PROPISIMA DIREKTIVA EVROPSKE ZAJEDNICE

U srijedu, 30. oktobra 2013. godine, a u organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona održan je treći u nizu od pet besplatnih seminara iz oblasti međunarodne certifikacije, a na temu Postavljanje CE znaka - Usklađenost sa propisima prilikom izvoza u EU.

 

Seminaru je prisustvovao 21 polaznik iz ukupno 13 preduzeća i institucija, a predavač je bio gosp. Dragan Simović, mr. sci Vodeći auditor firme BH QUALITY iz Tuzle, koji je prisutne upoznao sa direktivama Novog pristupa, usvajanjem i principima CE označavanja, proizvodima koji su obavezni nositelji CE znaka, proizvodima koji se ne označavaju, te mehanizmima nadzora tržišta i sistemima za razmjenu informacija.

Učesnici koji su došli iz organizacija koje su već uvele pomenute certifikate su dobili priliku da iznesu svoje sugestije, da razmijene iskustva sa predavačem i ostalim prisutnima, te da postavljaju pitanja o problemima sa kojima se susreću u praksi.

ce znak seminar


Ministarstvo će u narednih mjesec dana nastaviti sa organizacijom još dva seminara iz oblasti:

  • • EN ISO 3834 Zahtjevi za kvalitet zavarivanja metalnih materijala i
  • • HACCP/ISO 22000 Sistemi zdravstvene sigurnosti u prehrambenoj industriji,

Pozivamo predstavnike malih i srednjih preduzeća da na stranici Ministarstva razvoja i poduzetništva: http://www.mrptk.ba/javnipozivi.php?g=2013&jpid=7 preuzmu obrasce i prijave se za učešće na gore navedenim seminarima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15