ODRŽAN SEMINAR O UVOĐENJU "SISTEMA ZDRAVSTVENE SIGURNOSTI U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI HACCP/ISO 22000"

 

U srijedu, 13. novembra 2013. godine, u organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona održan je četvrti u nizu od pet besplatnih seminara iz oblasti međunarodne certifikacije, a na temu Sistem zdravstvene sigurnosti u prehrambenoj industriji HACCP/ISO 22000. U uvodnom dijelu prisutnim poduzetnicima se prigodnim riječima obratio Ministar razvoja i poduzetništva u Vladi TK gdin. Petar Simić.

 

 

download

Predavač na ovom seminaru bio je Prof.dr.Husein Keran, lead auditor Agencije HASAP Lukavac koji je govorio o ciljevima i istorijatu HACCAP-a, preduvjetnim programima, dobroj higijenskoj i proizvođačkoj praksi, o HACCP planu, identifikaciji opasnosti i analizi rizika, određivanju kritičnih kontrolnih tačaka i granica, monitoringu i korektivnim mjerama nad kritičnim kontrolnim granicama, kao i o sljedivosti u prehrambenoj industriji. Prezentiran je i dobar primjer prakse uvođenja ovog standarda u preduzeću Coly Company d.o.o Lukavac od strane Mirele Beganović, dipl.ing vođe HACCP tima.

Ministarstvo će prema planu organizovati još jedan seminar iz oblasti EN ISO 3834 Zahtjevi za kvalitet zavarivanja metalnih materijala dana 27.11.2013. godine od 11-14 sati u prostoriji Udruženja za razvoj NERDA.
Pozivamo predstavnike malih i srednjih preduzeća da na sljedećem linku na stranici Ministarstva razvoja i poduzetništva TK: http://www.mrptk.ba/javnipozivi.php?g=2013&jpid=7 preuzmu obrasce i prijave se za učešće na gore navedenom seminaru.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15