Vijesti iz Vlade

Objavljen Javni poziv za učešće u Programu podrške investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane subjekte sa područja općina Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Sapna i Teočak, da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo Javni poziv za učešće u Programu podrške investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika.

 

Pravo na dodjelu sredstava imaju sljedeća pravna i fizička lica sa sjedištem ili registrovanom poslovnom jediniciom na području općina Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Sapna i Teočak:
• Mikro, mala i srednja preduzeća, koja danom apliciranja u radnom odnosu imaju minimalno pet (5) zaposlenika, i koja će zaposliti najmanje pet (5) novih zaposlenika iz kategorije povratnika na osnovu ovog Programa.
• Obrtnici (fizička lica) koji danom apliciranja u radnom odnosu imaju minimalno tri (3) zaposlenika, i koji će zaposliti najmanje tri (3) nova zaposlenika iz kategorije povratnika na osnovu ovog Programa.
• Pravna lica i obrtnici iz dijaspore, koji će zaposliti određen broj povratnika.

 

Nepovratna sredstva mogu se koristiti za:
a) izgradnju, obnovu i rekonstrukciju poslovnih objekata,
b) nabavku zemljišta,
c) nabavku osnovnih sredstava,
d) nabavku opreme i alata,
e) ulaganje u obrtna sredstva do 20% od ukupne vrijednosti investicije.

 

Rok za dostavu prijave je 21 dan od dana objavljivanja javnog poziva u dnevnim novinama. Sve dodatne informacije vezane za Javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom na broj telefona: 033/201-756.

 

Više informacija o pozivu, finansijski plan, te prijavni obrazac možete preuzeti na web stranici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica: http://fmroi.gov.ba/v2/stranica.php?idstranica=16

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Objavljen Javni poziv za učešće u Programu podrške investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika