Vijesti iz Vlade

Takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu

Takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu „Munja Business Challenge"

 06042017MUNJA

 

Munja Inkubator društvenih inovacija Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog Kantona i nizom partnera organizuju polufinalno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu pod nazivom „MUNJA Business Challenge" – Poslovni izazov. Takmičenje će se održati u Tuzli (Bosanski kulturni centar - BKC) u petak 07.04.2017. godine sa početkom u 9.30 h.

 

U okviru navedenog takmičenja, učenici razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprjeđuju vlastito samopouzdanje. Na takmičenju se očekuje učešće preko 40 srednjoškolaca sa područja Tuzlanskog kantona i bijeljinske regije. U okviru takmičenja učenici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak koji dobivaju od stručnjaka i managera. Najbolji timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema i prezentuju ga stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

 

Za najbolje učenike osigurane su vrijedne nagrade, odlazak na Državno takmičenje u Sarajevo (18.-19.04.), kao i na Takmičenje Zapadnog Balkana u Beograd krajem aprila gdje su pokriveni svi troškovi učešća. Značajno je napomenuti da se takmičenje bazira na metodologiji Junior Achievement koja se uspješno provodi u preko 100 zemalja i do sada je blizu 400 učenika iz 87 bh. škola prošlo kroz navedeno takmičenje.

 

U 2017. godini planirano je održavanje 5 regionalnih polufinala: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar i Goražde, te državno takmičenje u Sarajevu sa kojeg pobjednici predstavljaju BiH u Beogradu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana.

 

Ovim putem vas pozivamo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.


Program takmičenja srednjoškolaca u poduzetništvu „MUNJA Business Challenge"

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu