Vijesti iz Vlade

Panel diskusija „Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP“

Na sajmu "Grapos Expo" organizirana panel diskusija u vezi s poslovnim okruženjem.

 

20142017U okviru prvog dana 8. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta Grapos Expo Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, UD BOMS EXPO d.o.o. i Općina Gračanica organizirali su panel diskusiju na temu „Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP".

 

Na panel diskusiji učešće su uzeli predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vijeća stranih investitora, EU ProLocal projekta, projekta „Lokalnog integrisanog razvoja" UNDP-a, TRA Agencije za razvoj općine Tešanj te Nezavisnog biroa za razvoj iz Gradačca i LEDnet mreže.

 

 

 

Cilj panel diskusije bio je unapređenje dijaloga i razmjena iskustava između relevantnih aktera u oblasti poduzetništva i obrta, te definisanje smjernica za dalje aktivnosti na unapređenju poslovnog okruženja.

 

Nakon uvodnih prezentacija panelista, tokom diskusije istaknuta je potreba izrade efikasnijih zakonskih rješenja za poduzetnike, kao i smanjenja regulatornih ograničenja, ali i smanjenja ili ukidanja parafiskalnih nameta na različitim nivoima vlasti koji opterećuju rad privrednika. U tom kontekstu, istaknuto je, moguća su tri smjera djelovanja: ukidanje onih parafiskalnih nameta koji mogu biti ukinuti, one koji ne mogu biti ukinuti treba smanjiti i svesti na, za privrednike prihvatljivu mjeru, a uporedo s tim treba raditi na pojednostavljenju procedura. Istaknuta je i potreba uređenja oblasti grunta i katastra te rada na otklanjanju drugih poteškoća s kojima se privrednici i investitori susreću prilikom pokretanja ili proširivanja svog poslovnog poduhvata.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Panel diskusija „Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP“