Vijesti iz Vlade

48 njemačkih kompanija traži dobavljače u regionu

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane kompanije sa područja Tuzlanskog kantona da će se po prvi put ovogodišnja B2B-konferencija "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana" održati izvan Njemačke.


Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan - projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja 2017. godine u Beogradu.

 

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim kompanijama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

 

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi: četrdeset osam (48) zainteresovanih njemačkih kompanija navelo je u svojim profilima djelatnosti i konkretne proizvodne zahtjeve koji su upućeni firmama u zemljama zapadnog Balkana.

 

Bh. kompanija svoju zainteresovanost za učešće u ovom projektu prijavljuju popunjavanjem prijavnog formulara, a dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu ove godine.

 

Sve zainteresirane kompanije trebaju popuniti prijavni formular i poslati ga na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 25. aprila 2017. godine.

 

Važne napomene:
• Prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Popunjavaju se samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
• Službeni jezik na B2B događaju je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemački jezik).
• Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 31. maja 2017. godine u Beogradu odlučuju njemačke kompanije.
• Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

 

Poziv, prijavni formular i spisak njemačkih kompanija možete preuzeti u prilogu.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 48 njemačkih kompanija traži dobavljače u regionu