Vijesti iz Vlade

Poziv za dostavljanje aplikacija za tehničku podršku kroz Investicijski okvir za Zapadni Balkan (WBIF) – 18.-ta runda

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da je objavljen Poziv za predaju grant aplikacija za tehničku podršku za 18. rundu putem Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

logo 270

Rok za dostavu prvog nacrta aplikacija/projekata Direkciji za evropske integracije BiH - Uredu Državnog IPA koordinatora (DIPAK) je 4. august 2017. godine.

Osnovni uslov za apliciranje je da postoji usvojena cjelodržavna strategija u WBIF sektoru za koji se aplicira.

Dodatni kriteriji za apliciranje su:
· za sektor transporta i energije bit će prihvatljive samo one aplikacije koje imaju jasnu regionalnu dimenziju;
· za sektor transporta, aplikacije se moraju odnositi na projekte koji se nalaze na Osnovnoj TEN-T mreži (CORE Network).
· Podsjećamo da su opšti uslovi za apliciranje za WBIF:
· Aplikacija za tehničku podršku infrastrukturnom projektu mora dolaziti iz jednog od WBIF sektora: energija, transport, okoliš, socijalna infrastruktura (zdravstvo, obrazovanje, pravosuđe, socijalno stanovanje, dr. javne zgrade, itd.);
· Zahtjev za grant sredstvima mora biti povezan sa investicijom, te treba biti praćen kreditnim aranžmanom (koji je u fazi pregovaranja ili je već sklopljen) između Bosne i Hercegovine i neke od međunarodnih financijskih institucija uključenih u WBIF (EBRD, EIB, KfW, CEB). Navedena vodeća međunarodna finansijska institucija mora izraziti interes/podršku projektu koji se predlaže i biti konsultovana pri izradi grant aplikacije.
· Zbog finansijskih obaveza koje se stvaraju, neophodno je konsultovanje relevantnih ministarstava financija prilikom apliciranja.

Rok za dostavu prvog nacrta aplikacija/projekata DIPAK Uredu od strane državnog resornog ministarstva je 4. august 2017. godine. Krajnji rok za dostavu bh. aplikacija Evropskoj komisiji putem Ureda DIPAK-a je 4. septembar 2017. godine.

Više detalja o načinu i smjernicama za apliciranje uključujući i format grant aplikacije se mogu naći u aplikacionom paketu.

Detaljnije informacije o Investicijskom okviru za Zapadni Balkan: http://www.wbif.eu/

Za podršku i informacije pri izradi aplikacija :
WBIF/IPF Ured u BiH: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , tel. 033 941 271/941 272

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Poziv za dostavljanje aplikacija za tehničku podršku kroz Investicijski okvir za Zapadni Balkan (WBIF) – 18.-ta runda