Vijesti iz Vlade

Isplaćeno preko 700.000 KM za razvoj poduzetništva na Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu

U skladu sa ugovorima o dodjeli sredstava sa pozicije „Podrška razvoju Kantona za 2016. godinu", koji su u decembru 2016. godine potpisani sa predstavnicima malih i srednjih preduzeća, obrta i udruženja, isplaćena su sredstva u vrijednosti većoj od 708.052,51 KM za 49 korisnika sa područja Tuzlanskog kantona.

Obzirom da je u proteklom periodu zabilježena stabilizacija finansijskih prilika na Tuzlanskom kantonu, dinamika isplate pomenutih sredstava je realizovana ubrzano putem dvije tranše isplaćene u toku maja i jula 2017. godine. Ovim je zvanično finaliziran i ovaj dio podrške razvoju privrednih subjekata koji realizira Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, a putem kojeg se direktno doprinosi i otvaranju novih radnih mjesta.

Ovim programom sufinansirani su projekti promocije i razvoja poduzetništva, te su dodijeljene subvencije za podršku obrtničkim komorama, podršku obrtu, IT poduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, te novoosnovanim malim i srednjim preduzećima i obrtima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Isplaćeno preko 700.000 KM za razvoj poduzetništva na Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu