Vijesti iz Vlade

Ministar Osman Puškar održao sastanak sa predstavnicima Kantonalne privredne komore Tuzla

Danas je u prostorijama Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona održan sastanak sa predstavnicima Kantonalne privredne komore Tuzla, na kojem je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i budućim zajedničkim aktivnostima. Sastanku je pored ministra razvoja i poduzetništva Osmana Puškara prisustvovao predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović, savjetnik premijera Tuzlanskog kantona Miralem Nuhanović i pomoćnica ministra za poduzetništvo i obrt Nisveta Osmić.

MRPTK - KPKT sastanak

Ovom prilikom je dogovoreno kreiranje zajedničke analize tržišta rada i potreba za radnom snagom na području Tuzlanskog kantona, na kojoj bi pored Ministarstva i Kantonalne privredne komore učešće uzela i Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Takođe su prezentirane i započete aktivnosti Ministarstva na unapređenju poduzetničke infrastrukture po pitanju zakonskog okvira, budući da ne postoji pravna legislativa na području Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, koja reguliše ovu oblast. U okviru ove tematike su dogovorene i zajedničke aktivnosti po pitanju iniciranja uspostave klastera, u kojoj će pored Ministarstva i Kantonalne privredne komore Tuzla biti uključeni i drugi predstavnici poduzetničke infrastrukture.

Istaknuta je potreba za dodatnim informisanjem i edukacijom poduzetnika sa područja Tuzlanskog kantona o dostupnim načinima finansiranja iz EU i drugih međunarodnih donatorskih fondova za finansiranje razvojnih projekata i investicija, te je u skladu s tim dogovoreno da će Ministarstvo u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom organizirati seminare koji će poduzetnicima omogućiti uvid u trenutno dostupne fondove za BiH, fondove za koje mogu aplicirati poduzetnici, načine pristupa navedenim fondovima, potrebnoj dokumentaciji, mogućnostima umrežavanja sa poduzetnicima iz regiona u svrhu zajedničkih aplikacija na fondove i slično.

Ministar Puškar je istakao svoje zadovoljstvo po pitanju dosadašnje saradnje Ministarstva razvoja i poduzetništva i Kantonalne privredne komore Tuzla, te je dogovoren i nastavak uspješne realizacije aktivnosti u skladu sa Sporazumom o partnerskoj saradnji na unaprjeđenju privrede u Tuzlanskom kantonu, koji su Vlada Tuzlanskog kantona i Kantonalna privredna komora Tuzla potpisali u novembru 2016. godine.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Ministar Osman Puškar održao sastanak sa predstavnicima Kantonalne privredne komore Tuzla