Vijesti iz Vlade

Izbor za FDI evropske gradove i regije budućnost 2018/19

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava da je specijalizovani časopis za direktna strana ulaganja „FDI Magazine" otvorio proces prijavljivanja za izbor najboljih gradova/regija u Evropi kada je riječ o privlačenju direktnih stranih investicija - fDi's European Cities & Regions of the Future 2018/19.

FDI Magazin će rangiranje gradova/regija vršiti u šest kategorija:

  • Economic Potential
  • Human Capital and Lifestyle
  • Connectivity
  • Business Friendliness
  • Cost Effectiveness
  • FDI Strategy

Putem linka možete preuzeti obrazac za prijavu: http://forms.fdiintelligence.com/europeancitiesandregionsofthefuture/2018-19/, koji je najkasnije do 02. oktobra 2017. godine popunjen dostaviti na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ukoliko smatrate da vaša općina/opština, grad, odnosno regija ispunjavaju uslove molimo vas da se prijavite i da nam, o svojoj prijavi, dostavite povratnu informaciju.

Apliciranje je besplatno, te bi svakako trebalo iskoristiti priliku za promociju.

U skladu sa rezultatima prošlogodišnjeg ragiranja fDi's European Cities & Regions of the Future 2016/17, Bosna i Hercegovina je izabrana među top 10 srednje-evropskih regija budućnosti i nalazi se na 4. poziciji prema troškovnoj efikasnosti. Grad Sarajevo je svrstan u TOP 10 destinacija u kategoriji najboljih srednje-velikih europskih investicijskih lokacija prema troškovnoj efikasnosti i zauzima 6. poziciju. Grad Prijedor je u kategoriji fDi mikro Europskih gradova budućnosti 2016/17, osvojio 5. mjesto po visini troškova, odnosno, 4. mjesto po strategiji privlačenja investicija, što je izvrstan rezultat kada se uzme u obzir činjenica da je taj rezultat postignut u konkurenciji od 294 grada i 149 Evropskih regiona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Izbor za FDI evropske gradove i regije budućnost 2018/19