Vijesti iz Vlade

Zajednička postavka privrede Tuzlanskog kantona na sajmu ZEPS Zenica

Generalni bosanskohercegovački sajam ZEPS, 24. po redu, i 14. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal svečano su otvoreni u utorak 03.10.2017. godine uz prisustvo zvanica s najviših nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, privrednika i izlagača. Ovogodišnji ZEPS otvorio je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić koji je istakao kako je sajam odraz dosljednosti da BiH ostane na mapi povećanja bh. ekonomije i povezivanja kompanija i privrednika. Na ovogodišnjem Zeničkom privrednom sajmu u Zenici svoje proizvode su izložiti 587 izlagača iz 26 zemalja svijeta koji će imati priliku u periodu od 3. do 7. oktobra sklopiti nove poslovne ugovore i partnerstva.

zeps 1Među brojnim izlagačima, na sajmu je predstavljena i privreda Tuzlanskog kantona u okviru zajedničke postavke privrede koju je na 50 m2 realizovala Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona.
Na zajedničkom štandu Komore predstavilo se pedeset poslovnih subjekata iz našeg kantona, uglavnom malih i srednjih preduzeća, koja inače čine osnovu za budući privredni razvoj i značajni su poslodavci u našem kantonu. Predstavljene su firme iz prehrambene, hemijske, građevinske, plastične, drvne industrije ali i iz trgovine, turizma, ugostiteljstva i obrazovanja.
Postavku su posjetili i ministri iz Vlade TK, ministar industrije, energetike i rudarstva g. Srđan Mićanović i ministar razvoja i poduzetništva, g. Osman Puškar, koji su zajedno sa predsjednikom Komore g. Nedretom Kikanovićem održali press konferenciju i prisutnim medijima predstavili privredu Tuzlanskog kantona, njene potencijale i razvojne pravce.
Predsjednik Komore i ministri su se na štandu Komore sreli i sa premijerom Federacije BiH, g. Fadilom Novalićem kao i predsjednikom Privredne komore Federacije i predsjednicima kantonalnih komora, a tema svih susreta je bila stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i privredni razvoj našeg kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Zajednička postavka privrede Tuzlanskog kantona na sajmu ZEPS Zenica