Vijesti iz Vlade

Program transnacionalne saradnje Interreg V-B DUNAV 2014.-2020. – Otvoren poziv za dostavu projektnih prijedloga Seed Money Facility

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane institucije i organizacije da je otvoren prvi Poziv za dostavljanje prijedloga projekata Instrumenta za podršku razvoja projekata (Seed Money Facility), koji se sprovodi u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Interreg SMF

Instrument za podršku razvoja projekata je uspostavljen kako bi se podstakao razvoj zahtjevnih, strateških projekata transnacionalnog karaktera, koji doprinose ostvarenju ciljeva Strategije Evropske unije za Dunavski region (EUSDR). Putem ovog instrumenta obezbijediće se sredstva za osmišljavanje i pripremu projekata podobnih za finansiranje od strane EU i iz drugih finansijskih izvora.

U Programu transnacionalne saradnje Dunav učestvuje devet država članica Evropske unije: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Hrvatska; tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast).

U svakom projektu moraju učestvovati minimalno dva partnera iz dvije različite države. Najviše može učestvovati pet partnera.

Budžet prvog Poziva iznosi 1,53 miliona eura, a podržaće se najviše 36 prijedloga projekata (po 3 projekta za svaku od 12 prioritetnih oblasti EUSDR). Maksimalni budžet projekta je ograničen na 50.000 eura, uz stopu finansiranja do 85% od ukupne vrijednosti projekta.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 7. decembar 2017. godine, do 15h.

Više informacija o prvom Pozivu možete pronaći na sljedećoj stranici:

http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/seed-money-facility-call

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Program transnacionalne saradnje Interreg V-B DUNAV 2014.-2020. – Otvoren poziv za dostavu projektnih prijedloga Seed Money Facility