Vijesti iz Vlade

Održan sastanak sa predstavnicima USAID/SGIP Projekta na temu Zakona o JPP

Ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona gdin Osman Puškar u ponedjeljak 13.11.2017. godine održao je sastanak sa predstavnicima USAID-ovog Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP), gdinom Christianom Hauptom, voditeljem Projekta, gđom Almedinom Šuvalijom, zamjenicom voditelja Projekta i gđom Šemsom Alić, konsultanticom na Projektu.

USAID 13112017

Tokom sastanka bilo je riječi o završenom ciklusu javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona kao i daljim koracima zajedničke saradnje Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i USAID/SGIP projekta u izradi prijedloga Zakona.

Naime, u svrhu unapređenja regulatornog okvira za projekte javno-privatnog partnerstva Vlada Tuzlanskog kantona je uspostavila saradnju sa USAID-ovim Projektom jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) čiji predstavnici su pružili tehničku i stručnu podršku Radnoj grupi Vlade Tuzlanskog kantona u izradi nacrta novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona, te će pružiti i dalju podršku u procesu izrade prijedloga Zakona.

Tokom sastanka istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u izradi nacrta Zakona i provedbi javne rasprave. Naglašen je poseban značaj organizacije javnih rasprava u lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona, čiji je cilj, pored prikupljanja prijedloga, sugestija i primjedbi na nacrt Zakona, bio i prezentacija jednog novog pristupa planiranju, pripremi i provedbi projekata javno-privatnog partnerstva. Sugestije i primjedbe učesnika javnih rasprava biti će razmotrene prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Ministar Puškar je istaknuo da se u narednom periodu očekuje izrada novih zakona na kantonalnom nivou koji će dati cjelokupan i zaokružen okvir za privlačenje investicija i implementaciju razvojnih projekata na području Kantona, te se zahvalio predstavnicima USAID/SGIP projekta na pruženoj podršci i saradnji te istakao nadu da će se saradnja nastaviti i na drugim projektima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Održan sastanak sa predstavnicima USAID/SGIP Projekta na temu Zakona o JPP