Socijalni dan u Ministarstvu kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona

Dana 26.10.2018. godine, u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona boravili su predstavnici Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, Lokalni tim Tuzla, i to Azur Maketić, koordinator i Deni Džindo, član. Povod posjete ministarstvu je Socijalni dan, koji predstavlja jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima, a novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom Bosne i Hercegovine.

mkks ilustr 01112018Na ovaj način se stiče praksa za buduće obrazovanje te znanja koja će učenicima pomoći u daljem aktivističkom angažmanu. Učenicima su ukratko prezentirane aktivnosti ministarstva, te su imali priliku da se ukratko upoznaju sa poslovima pojedinih radnih mjesta, te su uz mentorstvo uposlenika ministarstva stekli vrijedno iskustvo i znanje iz oblasti menadžmenta, prava te samog aktivizma.
Socijalnim danom svi uče i svi dobivaju. Srednjoškolci dobijaju priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti osam sati na radnom mjestu, te stiču jasniju sliku pri odabiru budućeg zanimanja, dok istovremeno mogu pomoći vršnjacima da realizuju svoje ideje. Škole omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a poslodavci ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude koji su snaga i moć današnjeg društva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna