Ministrica Vojinović dala intervju za portal „Bhbasket“

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Slavena Vojinović razgovarala je danas sa direktorom portala „Bhbasket" Nedimom Salaharevićem o načinima na koji novoosnovano ministarstvo pomaže razvoj sporta na području TK. Riječ je o specijaliziranom košarkaškom portalu koji se bavi promocijom bavljenja sportskim aktivnostima sa posebnim akcentom na djecu košarkaše.

bh basket inter mksmMinistrica Vojinović istaknula je da je ovogodišnji iznos od 550 000 KM, koji je Vlada Tuzlanskog kantona namijenila za sport, za 100 000 KM veći od prošlogodišnjeg te da se ovim sredstvima sufinansiraju projekti sportskih organizacija i udruženja. Prema riječima ministrice Vojinović, resorno ministarstvo je u cilju edukacije organizovalo radionice za pisanje projekata, što je rezultiralo kvalitetnijim projektima i redovnim ispunjavanjem obaveza pojedinih sportskih organizacija. Pored toga, rečeno je ovom prilikom, po prvi put je institucionalizovan odnos prema mladima na području TK.
Aktivnosti Ministarstva u oblasti podrške mladima, kulturnim i sportskim manifestacijama te izrada Zakona o sportu i uspjesi koje su postigli pojedinci na području TK u oblasti sporta također su bile teme razgovora, koji možete u vidu intervjua pročitati i na portalu www.bhbasket.ba.
Vlada Tuzlanskog kantona je u ovoj godini podržala dva projekta UG "Centar kreativnih aktivnosti" Tuzla, koji stoji iza portala „Bhbasket," u okviru Programa raspodjele sredstava za medije. Riječ je o projektima Prevencija, zaštite i ishrane mladih sportista i Školarci sportaši.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna