Prijem za predstavnice Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla

Danas je Slavena Vojinović, ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona primila predstavnice Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić Tuzla, Mirnu Trifković, direktoricu i Amelu Galešić, zaposlenicu, koje su prisustvovale Forumu predstavnika Unije biblioteka NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope od 19.-22. oktobra u Hangzhou (Kina).

bibli prijem 16112018Predstavnice biblioteke zahvalile su se ministrici na upućenom Pozivu za učešće u okvirom programu kulturne saradnje NR Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope, u okviru kojeg je realiziran sam put i članstvo u Uniji biblioteka NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.
Ministrica Vojinović ovom prilikom je istakla da je za jednu ustanovu kulture od velikog značaja učešće u projektima međunarodne saradnje i povezivanje sa drugim razvijenim bibliotekama, te da će Ministarstvo podržavati aktivnosti svih ustanova kulture koje rade na projektima koji se tiču afirmacije kulture.
Direktorica Biblioteke, Mirna Trifković, govorila je o tome koliko je važno za Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić" Tuzla i njene korisnike što je ova ustanova postala članica Unije biblioteka NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.
- Članstvo u Uniji značajano je jer omogućava saradnju svih zemalja članica kroz zajednički sistem dijeljenja bibliografskih podataka, usavršavanje stručnih lica zaposlenih u bibliotekama, različitim kursevima, te izgradnji digitalnih resursa inovativnih bibliotečkih usluga, razmjena književnosti itd, kazala je Trifković.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna