Prijem kod ministra Mićanovića za karatiste Karate kluba „DO"

 

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović upriličio je prijem kojem su prisustvovali karatisti karate kluba „DO" Stefani Krešić, Sandro Krešić, Šejla Aščić, Tarik Đug i Melina Ibrahimović, na čelu sa trenerom Antom Krešićem.

mskm 26082019Prijem je organizovan sa ciljem da se predstave sveukupni rezultati Karate kluba „DO" koji se u kratkom vremenu svog postojanja nametnuo kao jedan od vodećih karate klubova na području Tuzlanskog kantona i države Bosne i Hercegovine. Bogatu riznicu kluba čine medalje sa svjetskih, evropskih, mediteranskih i balkanskih prvenstava te drugih značajnih turnira, a posebno se ističe nedavni uspjeh koji je ostvarila Stefani Krešić kada je u julu, na Svjetskom kupu za mlade u Umagu, Republika Hrvatska, osvojila prvo mjesto u kategoriji seniorke U21, +68 kg. O značaju ovog uspjeha najbolje govori činjenica da je na navedenoj sportskoj smotri učestvovalo 4000 takmičara iz 83 države. Također, nešto ranije u aprilu ove godine Sandro Krešić je osvojio zlatnu medalju na Mediteranskom prvenstvu, dok je Stefani Krešić na istom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

Trener Krešić je sa posebnim ponosom istakao činjenicu da trenutno u klubu imaju vrlo talentovan podmladak koji se već sada nametnuo rezultatima na državnim i internacionalnim takmičenjima, a koji predvode Šejla Aščić, Tarik Đug i Melina Ibrahimović, višestruki osvajači državnih medalja sa zapaženim nastupom na Balkanskom prvenstvu ove godine.

Ministar Mićanović je još jednom istakao svoje opredjeljenje da sistemski pristupi rješavanju identifikovanih problema u sportu, te je čestitao pomenutim takmičarima na ostvarenim rezultatima i izrazio zahvalnost što svojim uspjesima na najbolji način promovišu Tuzlanski kanton i državu Bosnu i Hercegovinu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna