Radna posjeta Fakultetu za tjelesni odgoj i sport

 

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović je boravio u radnoj posjeti Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Ovom prilikom prezentirane su planirane programske aktivnosti, s posebnim osvrtom na pripremu za održavanje XII međunarodnog Simpozija „Sport i zdravlje", koji će se održati 21. i 22. 11. 2019. godine na Fakultetu zatjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

Ministar u posjeti FTOS-u 01 04 11 2019Prezentirani su i predstojeći programi za obilježavanje Dana Mirze Delibašića, te aktivnosti na pripremi Univerzitetskog atletskog krosa koji će se održati u sklopu programa obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u Kampusu Univerziteta u Tuzli.

Dekan Fakulteta Vlatko Šeparović je sa svojim saradnicima upoznao ministra i da će Fakultet za tjelesni odgoj i sport Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona ponovno uputiti Inicijativu za vraćanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja za studente Univerziteta u Tuzli, kako bi se postojeći stručni, kadrovski i prostorno - infrastrukturni resursi stavili na raspolaganje studentima u skladu sa standardima koje imaju svi dobro organizirani univerziteti.

Ministar Mićanović se složio da Kampus Univerziteta predstavlja veliki potencijal i resurs koji će moći koristiti i sportske organizacije čime bi se poboljšali uslovi rada sportskih klubova, što je preduslov za ostvarivanje velikih sportskih rezultata.

Razgovaralo se i o stvaranju pretpostavki za izradu nove strategije razvoja sporta u Tuzlanskom kantonu, te stavljanju stručnih i naučnih potencijala Fakulteta za izradu kvalitetnog dokumenta kao osnove za bolju budućnost sporta u TK.

Ministar Mićanović je izrazio želju i uvjerenje da će saradnja Ministarstva i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport biti intenzivnija i produktivnija s ciljem realizacije zajedničkih ciljeva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna