Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za sufinansiranje programa/projekata u oblasti sporta

 

Ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta 02.12.2019. godine su u prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Tuzli potpisali ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović i predstavnici sportskih organizacija. Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona je nedavno dala saglasnost na odobravanje finansijskih sredstava za sufinansiranje 181 programa/projekta sportskih organizacija. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 392.808,00 KM.

mksm-20191206Od ukupno odobrenog iznosa sredstava za 10 aplikacija u oblasti vrhunskog sporta (pojedinačni sportovi) je odobreno 42.406 KM, za 25 aplikacija kvalitetnog sporta (kolektivni sportovi) 106.058 KM, a za 18 aplikacija kvalitetnog sporta (pojedinačni sportovi) 28.300 KM. Za 20 aplikacija sporta za lica sa invaliditetom je odobreno 58.921 KM. Za 63 aplikacije tjelesne aktivnosti i sportske igre koje okupljaju veliki broj djece i omladine s ciljem pravilnog razvoja i unapređivanja zdravlja odobreno je 67.623. Za jednu aplikaciju u oblasti sportski odgoj i obrazovanje odobreno je 1.000 KM, za 40 aplikacija organizacije sportskih manifestacija 51.500 KM, a za 4 aplikacije pružanja usluga korištenja objekata na ime trenažnog procesa u oblasti sporta odobreno je 37.000 KM.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade je ovom prilikom uručilo i odluke kojim se dodjeljuju stipendije vrhunskim, kvalitetnim i perspektivnim sportistima. Javni poziv za dodjelu stipendija u okviru ministarstva je po prvi puta objavljen ove godine, te je ministar Mićanović čestitao sportistima na ostvarenim rezultatima. Ministar je zamolio prisutne predstavnike sportskih organizacija da prate Javne pozive za dodjelu sportskih stipendija i da upoznaju sportiste o istim, te na taj način ih i potaknu da ostvaruju što bolje sportske rezultate. Pored toga istakao je da će ministarstvo u narednom periodu intenzivno raditi na tome da se u budžetu obezbjede veća sredstva, kao i da će se značajno raditi na unapređenju kriterija u oblasti tjelesne kulture i sporta.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna