Potpisani ugovori i dodijeljene odluke o dodjeli sredstava za podršku mladima

 

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je u srijedu 18.12.2019. godine organizovalo uručenje odluka i potpisivanje ugovora za korisnike sredstva sa potrošačke jedinice „Podrška mladima" u 2019. godini.

mksm-19122019Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona je nedavno dala saglasnosti na odluke o dodjeli sredstava za odobravanje finansijskih sredstava za subvencioniranje kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih i finansiranje i sufinansiranje projekata omladinskih udruženja. Ukupno dodijeljena sredstva iznose 115.000,00 KM.
Sredstva su odobrena Konačnom rang listom korisnika sredstava sa pozicije „Podrška mladima" za 2019. godinu, po dva programa: „Subvencioniranje kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih", za 45 korisnika sa ukupnim iznosom od 100.000,00 KM i „Finansiranje i sufinansiranje projekata omladinskih udruženja", za 8 korisnika sa ukupnim iznosom od 15.000,00 KM. Korisnici sredstava za subvencioniranje kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih su mlade osobe između 18 i 35 godina sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona, a dodijeljena sredstva su u visini iznosa kamata plaćenih u toku godine, s tim da je maksimalan iznos 3.000,00 KM. Korisnici sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata omladinskih udruženja su omladinska udruženja koja su registrovana na području Tuzlanskog kantona i čiji projekti imaju za cilj unaprjeđenje položaja mladih i jačanja omladinskog aktivizma u Tuzlanskom kantonu, a maksimalan iznos dodijeljenih sredstava je 2.000,00 KM.
Ministar Mićanović je istakao da će ministarstvo u narednom periodu intenzivno raditi na tome da se u budžetu obezbjede veća sredstva za oblast mladih, kao i da će se značajno raditi na poboljšanju ambijenta za mlade na području kantona.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna