TIMSKI ZA SPORT

Ulaganje u sport, bez obzira na teška vremena u kojima živimo jeste ulaganje u budućnost pojedinaca i društva u cjelini, što nam je jedan od postavljenih zadataka, u čijem ostvarenju svi moramo dati naš maksimum.

image-119U društvu i okruženju gdje se svakim danom naša mladost suočava sa iskušenjima brojnih pošasti, nasilja, delikvencije i netolarancije, sport može biti jedan od načina naše borbe sa svim nabrojanim. U svrhu ostvarivanja tog cilja kao i ostalih ciljeva i javnog interesa u sportu Ministarstvo za kulturu, sport i mlade je krajem 2019. godine započelo promotivnu kampanju kroz projekat „Timski za sport" koji se odnosi na promociju sporta u Tuzlanskom kantonu. Osnovni cilj ovog projekta je medijska promocija uspješnih sportskih organizacija, sportista i sportskih radnika sa područja svih gradova i opština Tuzlanskog kantona, kako bi prvenstveno mlađoj populaciji približili važnost bavljenja sportom. Također, jedan od ciljeva je i afirmacija aktivnosti masovno-rekreacijskog karaktera i sportskih aktivnosti, kako bi stimulisali povećanje broja sportski aktivnih građana, jer je bavljenje sportom od izuzetne važnosti za zdravlje. Pored toga gledaoci emisije će upoznati mnoge sportske radnike i klubove, koji su kroz svoje priče pokušali upoznati javnost sa dobrim stranama sporta ali i svim problemima sa kojima se suočavaju na putu do uspjeha. Emisiju „Timski za sport" gledaoci mogu pratiti na RTV Slon, kao i na YouTube kanalu RTV Slon. Ministarstvo će svaku najavu emisije objaviti na stranici ministarstva http://www.mksmtk.gov.ba/, a ukoliko gledaoci propuste neku od emisija, istu će takođe moći pronaći na stranici ministarstva koja će biti objavljena nakon emitovanja svake emisije.

 

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna