Posjeta predstavnika Kulturno umjetničkog društva "Puračić"

Dana 04.02.2020. godine, u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličen je prijem za Hazima Osmanovića, predsjednika Kulturno umjetničkog društva "Puračić".

mksm 04022020Povod ovog prijema je predstojeći 10. Međunarodni festival folklora "DANI ĆASKE- Puračić 2020", koji se nametnuo kao jedna od vodećih kulturnih manifestacija na područiju Tuzlanskog kantona, koja čuva i promovira nematerijano naslijeđe.

Gospodin Osmanović je istakao da društvo ima oko 150 aktivnih članova, koji organizuju cjelogodišnje aktivnosti koje obuhvataju folklor, tradicionalnu gastronomiju, ručni rad, a značajna su i gostovanja u inostranstvu na kojima promovišu nematerijalno kulturno naslijeđe Tuzlanskog kantona i države. Kao dokaz dugogodišnjeg i posvećenog rada ovog društva, Međunarodni festival folklora „Dani ćaske" je prepoznat od strane Međunarodnog savjeta organizacija folklornih festivala i narodne umjetnosti (CIOFF) - zvaničnog partnera UNESCO-a.

Navedeni festival je jedini sa područja Tuzlanskog kantona uvršten u zvanični CIOFF Kalendar Festivala.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je do sada pružalo podršku ovoj manifestaciji, uvrštavajući je u Kalendar manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton, a i dalje prepoznaje djelovanje ovog udruženja kao bitan iskorak u smislu ojačavanja potencijala za razvoj kulturnog turizma.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna