Ministar Mićanović otvorio izložbu slika likovne kolonije Breške

Izložbu slika sa 20. međunarodne likovne kolonije Breške svečano je otvorio ministar za kulturu,sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović, kazavši da je 20 godina trajanja i postojanja Međunarodne likovne kolonije Breške već dostojno pisanja jedne umjetničke povijesti.

breske-e1580849023941Međunarodna likovna kolonija Breške je od izuzetne važnosti za Tuzlanski kanton, a odluku o tome je donijela Vlada Tuzlanskog kantona.
„Ova kolonija građanima Tuzlanskog kantona pokazuje jednu novu vrijednost koju trebamo baštiniti. Vlada Tuzlanskog kantona kao i Ministarstvo kulture, sporta i mladih će uvijek stati iza ovakvih projekata i manifestacija",rekao je ovom prilikom ministar Mićanović.
Umjetničke slike i radovi nastali na 20. međunarodnoj likovnoj koloniji Breške predstavljeni su tuzlanskoj javnosti u galeriji „Kristian Kreković" u Franjevačkom samostanu u Tuzli. Organizator je Hrvatskog kulturno društvo Napredak, Glavna podružnica Tuzla.
„Moramo reći da smo mi u Napretku veoma ponosni što naš kapitalni projekt traje već dvadeset godina. Takva činjenica nas ispunjava zadovoljstvom. Naravno da i u budućnosti planiramo raditi jednako kvalitetno. Važno je imati ovakav projekt posebice što se on događa na Breškama, prelijepom selu pored Tuzle i svaki put nakon tjedan dana rada umjetnici odlaze zaljubljeni u ovaj kraj, zavole ljude i Tuzlu", rekao je Ivica Kovačević, predsjednik HKD Napredak Tuzla.
Međunarodna likovna kolonija Breške najdugotrajnija je likovna kolonija u BiH koja okuplja umjetnike iz zemalja regije i cijele Evrope do sada je iznjedrila oko 800 umjetničkih djela, a njihovom prodajom stipendirani su najbolji učenici i studenti.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna