Intenzivirana saradnja u oblasti kulture i sporta između kantonalnog i federalnog nivoa

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti Federalnom resornom ministarstvu gdje je razgovarano o budućoj saradnji. Radna posjeta imala je za cilj otvaranje brojnih pitanja iz oblasti kulture, sporta i mladih.

Sa feder.ministricomPosljednjih nekoliko mjeseci Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona intenziviralo je saradnju sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta koja se prvenstveno ogleda u uspostavljenoj komunikaciji koja je osnova za zajedničko djelovanje u rješavanju nagomilanih problema u oblastima za koje su ministarstva odgovorna i nadležna.
Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović bila je domaćin sastanku na kojem se govorilo o trenutnom stanju u oblastima djelovanja oba ministarstva, problemima koji su prisutni i mogućnostima njihovog rješavanja. Istaknuto je i da se iz godine u godinu povećavaju sredstva koja se sa federalnog nivoa doznačavaju Tuzlanskom kantonu za sport i kulturu, što je ministar Mićanović pohvalio i iskazao zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom.
Prisutni su se složili da je jačanje institucionalnih kapaciteta veoma značajan faktor koji može unaprijediti stanje u ovim oblastima. Također, predstavnici oba ministarstva bili su složni i istakli da se uz povećan stepen međusobne komunikacije i saradnje radi na jačanju informisanosti i kapaciteta kako ustanova iz oblasti kulture, tako i sportskih organizacija.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna