Sastanak sa predstavnicima sportskih saveza

S ciljem pružanja podrške sportskim organizacijama sa područja Tuzlanskog kantona u posebnim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona danas je organizovalo sastanak sa predstavnicima sportskih saveza gradova i općina Tuzlanskog kantona, Sportskog saveza Tuzlanskog kantona i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona.

IMG 3776Održan uz poštivanje preporuka Kantonalne uprave civilne zaštite o pridržavanju propisanih higijensko-epidemioloških mjera, sastanak je bio prilika za sagledavanje trenutnog stanja u oblasti sporta na području Tuzlanskog kantona te iznalaženja najboljeg rješenja za pomoć sportskim organizacijama.
„Predložićemo određene mjere tako da ovogodišnji poziv za dodjelu i subvencioniranje finansijskih sredstava klubovima izmijenimo na takav način da odgovori ovoj trenutnoj situaciji", kazao je ministar Srđan Mićanović, te dodao da su na današnji sastanak pozvani sportski savezi, jer oni predstavljaju klubove iz svih lokalnih zajednica i namjerodavniji su da kažu šta je to što u ovoj situaciji sportu treba.
„Sport je i prije bio u teškoj situaciji ali zaleđivanjem aktivnosti, neodržavanjem liga, padom privrednih aktivnosti i padom finansijskih sredstava koje su dobijali od sponzora, sport se našao u još težoj situaciji. Vlada Tuzlanskog kantona svjesna je važnosti sporta te je nakon rebalansa budžeta, kazao je ministar Mićanović, jedna od kantonalnih vlada koja je najmanje smanjila pozicije za sport. Ove je godine za subvencioniranje sportskih aktivnosti predviđeno 705.000 KM." To su, prema riječima ministra Mićanovića, nedostatna sredstva ali ipak veća nego prethodne godine.
Nakon što sportski savezi kao stručna tijela predoče probleme sa kojima se susreću, u Ministarstvu naglašavaju da će probati ovogodišnja sredstva drugačije rasporediti kako bi ojačali sport koji je djelatnost od javnog interesa u Tuzlanskom kantonu u skladu sa njegovom važnošću u cijelom društvu.

 

IMG 3777
IMG 3779

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna