Krovno udruženje mladih TK u radnoj posjeti ministarstvu

U cilju stvaranja i provođenja politika prema mladima na području Tuzlanskog kantona, ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović održao je sastanak sa predstavnicima Vijeća mladih Tuzlanskog kantona. Delegaciju Vijeća mladih Tuzlanskog kantona su sačinjavali Adi Selman, član upravnog odbora i Asja Dizdarević, generalna sekretarka.

Uzimajući u obzir potrebe, zahtjeve i interese mladih Ministarstvo nastoji da u potpunosti osigura minimum mjera na planu rada sa mladima, što je i bio razlog za održavanje sastanka. Prije svega uzimajući u obzir okolnosti u kojima su se našla udruženja usljed pandemije COVID-19, razgovarano je i o programu djelovanja za mlade, kako bi se kroz projekte za mlade što kvalitetnije ostvarili ciljevi politike prema mladima.
Asja Dizdarević, generalna sekretarka udruženja, istakla je da je kroz razgovore i upitnike sa predstavnicima omladinskih organizacija utvrđeno da su udruženja koja ostvaruju prihode kroz članarine, pružanje usluga ili sponzorstva najviše ugrožena cjelokupnom situacijom. Također organizacije koje imaju uposlenike ili iznajmljuju prostore za rad osjete posljedice ove pandemije. Omladinske organizacije koje se finansiraju od strane donatora imaju manje poteškoća u finansijskom smislu obzirom na blagonaklonost donatora i razumijevanja za situaciju koja je pogodila cijeli svijet. Ono što je činjenica jeste da su svim omladinskim udruženjima aktivnosti, treninzi, edukacije i okupljanja odgođena do daljnjeg.
Ministar je istakao da će programi na kojima se intenzivno radi u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade biti prilagođeni trenutnoj situaciji, te je pozvao predstavnike Vijeća mladih da zajedno učestvuju u aktivnostima kako bi se poboljšalo stanje u omladinskom sektoru

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna