Ministarstvo kulture sporta i mladih i RTV TK partneri u projektu za obnovu „Mejdana“

Produkcijom televizijskog spota koji će, u humanitarnoj misiji prikupljanja sredstava za obnovu SKPC „Mejdan", okupiti značajne sportiste i sportske radnike, Radio televizija Tuzlanskog kantona (RTVTK) će pomoći obnovu ovog sportskog hrama Tuzle, Kantona ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Min i RTV TK za Mejdan 04 08 2020Ova inicijativa, koja je, kao ideja, predložena tokom prošlosedmične posjete delegacije Tuzlanskog kantona SKPC „Mejdan", danas je i zvanično dogovorena na sastanku ministra kulture, sporta i mladih TK Srđana Mićanovića, direktora JP RTV TK Kasima Softića i direktora SKPC „Mejdan" Jasenka Elezovića.
Kako je danas rekao direktor Elezović, „Mejdan" je već stupio u kontakt sa brojnim bivšim i aktivnim sportistima i sportskim radnicima i svi oni izrazili su i volju i spremnost da i na ovaj način, pozivom na obnovu Mejdana, daju svoj doprinos da Mejdan uskoro ponovno zasija svojim punim sjajem. „Uporedo s ovim, svu uposlenici Mejdana, svakodnevno i danonoćno rade na sanaciji nastale štete i prevenciji njenog daljeg širenja", kazao je direktor Elezović.
„Svi kapaciteti Televizije uvijek su na raspolaganju za sve pozitivne projekte i projekte koji za cilj imaju opće dobro. To je naša politika i u tome se i ogleda pozadina našeg slogana „Najbliži vama". Imajući u vidu situaciju koja je zadesila Mejdan, a znajući tačno kako to izgleda, obzirom da je i naša televizija i bivala poplavljena, ali i zahvaćena požarom, mi znamo koliko svaki oblik pružene pomoći znači u ovim momentima. S tim u vezi, sve ono što su naše mogućnosti stavit ćemo na raspolaganje, kako bi smo u Mejdanu u što skorije vrijeme svjedočili novim sportskim nadmetanjima", riječi su direktora Televizije Kasima Softića.
Organizator i koordinator ovih aktivnosti bit će Ministarstvo kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona.
„Ova aktivnost je sukus svega onoga što je resor Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona. Osim toga što ćemo nastojati iznaći sredstva za finansijsku pomoć za obnovu Mejdana, nastojimo i na druge načine, od ideje, pa do njene realizacije, pružiti svaku moguću pomoć. Solidarnost, sinergija, zajedničko djelovanje, međusobno podržavanje i pružanje pomoći mora biti odlika i vodilja svih naših javnih preduzeća, bez obzira na to ko je osnivač", zaključio je tokom današnjeg sastanka ministar Mićanović i dodao da će nakon izrade promotivni spotovi besplatno biti stavljeni na raspolaganje svim medijima koji budu htjeli da se uključe i emitovanjem spotova podrže ovu aktivnost.

 

 

 

Mejdan 01 04 08 2020
Mejdan 02 04 08 2020

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna