Međunarodni dan mladih

Koordinatorica Programa za mlade Fondacije tuzlanske zajednice- Azra Isanović, predsjednica Vijeća mladih Federacije BiH -Asja Dizdarević i predsjednik Vijeća mladih Grada Tuzla- Adi Selman, danas su bili u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade. Prijem mladih kod ministra za mlade je upriličen 12.08.2020.godine simbolično na Međunarodni dan mladih.

image-173Bila je to prilika za razgovor o položaju mladih i sistemskim pristupima rješavanju problema sa kojima se mladi suočavaju, kao i za razmjenu iskustava i ideja. S jedne strane mladi su imali priliku razgovarati sa ministrom o svojim idejama, prilikama, ali i važnim pitanjima za koje je Ministarstvo nadležno poput: implementacije Strategije prema mladima Tuzlanskog kantona, praćenja njene implementacije i kreiranja koordinacionog tijela za praćenje, finansijskim izdvajanjima za mlade, o radu Vijeća mladih i uspostavljanju Vijeća i u općinama u kojima trenutno nisu oformljena ista, podrška mladima da prevaziđu posljedice pandemije i mnoge druge teme . S druge strane, ministar je sa mladima podijelio planove i vizije koje će Ministarstvo uskoro krenuti realizirati uz partnerstva sa lokalnim organizacijama, a sve s ciljem poboljšanja položaja mladih kako u urbanim tako i u ruralnim sredinama. Kako je Međunarodni dan mladih, dan kada se širom svijeta slave postignuća mladih i potiče njihovo aktivno sudjelovanje u društvu, ovaj sastanak je samo jedna aktivnost u nizu koju će mladi provesti kako bi se više govorilo o položaju mladih i kako bi se kreirao afirmativan ambijent u kojem mladi mogu da se razvijaju, uče i rade. Aktivnosti se provode u okviru kampanje „Budi junak/junakinja svoje zajednice" koju već sedmu godinu za redom realizuje Fondacija tuzlanske zajednice kako bi u fokus stavila upravo mlade ljude. Direktna veza između mladih i lokalne/kantonalne razine vlasti ključna je za uspješan razvoj zajednice. Mladi nude novu energiju, novu viziju i nove ideje za razvoj zajednice. Obostrani je interes podržati mlade u zajednici. Svaka zajednica, ako misli na svoju budućnost, povest će posebnog računa o mladima. Razgovor s nosiocima vlasti upravo i jeste takva prilika da se pruži podrška mladim ljudima. Ministarstvo je uvijek otvoreno za razgovor sa mladima, za nove ideje i prijedloge. Povodom Međunarodnog dana mladih, Ministarstvo za kulturu sport i mlade upućuje čestitke svim mladim ljudima za njihov praznik uz želju da se što više aktiviraju u borbi za svoja prava, jer uz dovoljno hrabrosti i vjere sve se može promijeniti.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna