Obnova „Mejdana“ je od interesa za cijelu BiH

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je novčana sredstva u iznosu od 70.000 KM JP SKPC Mejdan d.o.o. Tuzla kao pomoć za sufinansiranje dijela troškova za sanaciju velike sportske dvorane, kuglane, poslovnih prostora i svlačionica.

IMG 3859Ministar za kulturu, sport i mlade TK Srđan Mićanović kazao je da će sredstva biti namjenski utrošena za adaptaciju velike dvorane i svih objekata koji su oštećeni prilikom prirodne nesreće – poplave.
Pored ovih finansijskih sredstava, prema riječima ministra Mićanovića, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade će u septembru oglasiti javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava za oblast sporta.
„Za ovu namjenu imamo 705 000 KM, kao podrška sportu na području TK. U okviru tog programa imamo podršku javnim preduzećima, javnim ustanovama koji u svojem vlasništvu imaju sportske dvorane i kroz taj program ćemo pomoći i „Mejdanu" i svim ostalim sportskim dvoranama na području TK. Ta namjenska sredstva su za trenažne procese koji se odvijaju u sportskim dvoranama širom kantona. JP SKPC „Mejdan" je prošlih godina „povlačio" otprilike od 20-25000 KM na ime trenažnih procesa onih ekipa koje obavljaju svoje trenažne procese u „Mejdanu". Samim tim očekujemo da u ovih nekoliko narednih mjeseci doznačimo Mejdanu oko 100 000 KM", istaknuo je ministar Mićanović.
Budući da je tuzlanski sportski centar mjesto gdje se dešavaju manifestacije i sportske aktivnosti koje su od interesa i značaja za Bosnu i Hercegovinu ministar Mićanović pozvao je i više nivoe vlasti da se odazovu i finansijski pomognu obnovu „Mejdana" kao interesa cijele BiH.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna